Hvem er jeg?

Hei, mitt navn er Rakel.

Jeg er 23 år gammel og kommer fra Bergen, men for tiden bor jeg i Oslo. Jeg flyttet hit for å studere motedesign og er nylig ferdig etter to år på SOFI-School of Fashion Indusrty. Om du vil bli bedre kjent med meg og hvorfor jeg valgte en karriere innenfor mote kan du lese mer om meg her. Dersom du skulle sitte igjen med noen spørsmål er det bare å ta kontakt!

Jeg har alltid vært bestemt på hva jeg skal ha på meg og ikke og selv om stilen min har forandret seg flere ganger opp igjennom årene har den alltid vært litt annerledes. Jeg har aldri vært en jente som måtte følge trenden eller gå med det alle andre går med. Jeg husker når jeg gikk på barneskolen at jeg fikk stygge kommentarer på «klovnebuksene» mine men det har aldri stoppet meg fra å gå med det jeg ville. 

Da jeg gikk i 6- klasse var jeg i en litt tomboy fase, en tomboyfase med stil da så klart, jeg likte skjorter og blazere og svarte hatter men syns ofte det var vanskelig å finne klær jeg likte som passet til kroppen min. Jeg hadde ikke stort nok bryst til blazerene jeg prøvde eller store nok hofter til dressbukser. Jeg likte å se etter klær på Pinterest som det ikke gikk an å kjøpe i Norge. Jeg har drevet med sying siden 4. Klasse, på den tiden var det mer putetrekk og klær til babyborn dukken til min søster men da jeg begynte på ungdomsskolen begynte jeg å sy de klærne jeg hadde funnet på Pinterest. Det var veldig stas for da fikk jeg dem som jeg ville og jeg fikk også mestringsfølelsen av å ha laget noe selv. Jeg har også designet en del klær selv, top-model sto høyt på listen over gøye aktiviteter, da var det bare fantasien som kunne sette en stopper. Jeg har fått realisert noen av designene jeg har laget men ønsker å lære mer om å designe og sy profesjonelt og jeg tror å gå motedesign hos dere vil gi meg det.

Jeg er veldig opptatt av etisk mote og at det skal være bærekraftig. Klesindustrien er den industrien som er nest mest ødeleggende for miljøet etter oljeindustrien. Jeg elsker klær og ønsker at den skal bli mer bærekraftig og etisk slik at vi kan kjøpe og bruke klær med god samvittighet.

Min største drøm er å åpne min egen butikk som selger klær til folk i alle aldre, størrelser og fasonger. Jeg ønsker at det skal være en bedrift hvor man ikke retusjerer bildene av modellene som har på designene mine, men hvor man oppmuntrer til at man er vakker slik som man er uansett kjønn eller seksualitet. Jeg ønsker selvfølgelig også at det skal være en etisk bedrift som fokuserer på miljøet og arbeidsforholdene til sine arbeidere, både de som syr klærne og de som selger dem. Jeg har en drøm om at man en dag ikke skal måtte velge mellom etisk eller uetisk mote for etisk vil være det eneste valget.


Kontaktskjema