Bananatex

Banantekstil kan lages av den ytterste delen av bananskallet og bananplanten. Tekstilet er mykt som silke og robust som bomull. Dette gjør det til et av de beste valgene når man ønsker et komfortabel og holdbart tekstil av god kvalitet. 

Bananatex er verdens første holdbare, tekniske stoff som er laget utelukkende av Abaca bananplanten som vokser i naturen. Planten dyrkes i høylandet på Fillipinene i et naturlig økosystem, den krever ingen sprøytemidler, gjødsel eller ekstra vanning. Materialet oppfyller standarder for miljømessig, økonomisk og sosial bærekraft og ble i 2021 sertifisert med Cradle to Cradle Gold. Denne sertifiseringen er den i verden som stiller høyest krav til at produktet er trygt og ansvarlig laget. Det stiller også krav om at produktet må være 100% nedbrytbart og sirkulært. Denne prisen anerkjenner Bananatex sitt engasjement for å beskytte naturen samt for å støtte samfunnet i området hvor det produseres. 

Utviklingen av Bananatex er et åpent samarbeid og er gjort tilgjengelig for alle, og bidrar på den måten til et ekte, sirkulært alternativ til de syntetiske stoffene som dominerer markedet i dag. Bananplantens plass i et naturlig økosystem, øker det biologiske mangfoldet, samtidig som den bidrar til en tryggere økonomisk fremtid for bønder i disse områdene. 

PS: Noe som gjør Bananatex ekstra kult er at de også tilbyr et stoff belagt med bivoks som gjør det vanntett.